tiistai 22. marraskuuta 2016

Sipulirisottoa ja radiojuttelua syksyyn


Marraskuussa pitää syödä tuhdisti, muuten pimeys ja kaikki muukin ahdistaa liikaa. Risotto on yksi parhaista safkoista tähän. Ellei paras.







Tämä risotto on tosi simppeli ja ilman parmankinkkua vegekin. Menee niin lohturuuasta kuin lisäkkeestä. Ja seuraavana päivänä siitä voi tehdä arrancinejä. Kaikin puolin kelpo ruoka siis.


Sipulirisotto ja paahdettua parmankinkkua

2 kpl sipulia kuutioina, 1 salottisipuli kuutioina, 4 valkosipulinkynttä pienittynä, kaksi isoa lorausta oliiviöljyä, noin 2 rkl voita, 250 g risottoriisiä, noin 1 l kasvislientä, 1 dl parmesanraastetta, suolaa ja mustapippuria, 200 g parmankinkkua

Kuullota sipulit öljyssä pehmeäksi ja laita sivuun. Lisää kattilaan voi ja öljy, ja kuullota riisit läpinäkyviksi(noin 10 minuuttia). Lisää sitten pari kauhallista kasvislientä sekaan, sekoita ja anna liemen imeytyä, Toista kunnes riisi on kypsää ja puuromaista. Jos kasvisliemi loppuu, tee lisää tai käytä vettä.

Paahda 200 asteessa leivinpaperilla pellillä rapeaksi parmankinkkusiivut. Varo etteivät kärähdä!

Sekoita parmesanraaste ja kuullotetut sipulit risottoon, tarjoa heti ja viimeistele parmankinkulla.

Juomaksi sopii hyvin kevyt punaviini tai tumma, maltainen ale-olut. Kuuntele miten juontamassani Kippis-ohjelmassa oluentekijät nauttivat samasta risotosta.(klik).

Syö risottoa - selviä marraskuusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti