sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Olutfriteerattuja kesäkurpitsankukkia ja muita sadonkorjuuruokia


Viikko sitten vietimme viikonlopun rapujuhlissa sadonkorjuutunnelmissa Hartolassa, Misun landella.Oli juuri niitä, viimeisiä, lämpimiä kesäisiä päiviä ja tontin puutarha täynnä kypsynyttä satoa. Sieltä poimimme vaikka mitä viikonlopun safkoiksi.

Ensimmäistä kertaa teimme kesäkurpitsankukkia. Oluttaikinassa friteerattuina. Oi.





Olutfriteeratut kesäkurpitsankukat

3 dl vaaleaa lager-olutta, 2 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, hyppysellinen oreganoa, suolaa ja pippuria, paistamiseen auringonkukkaöljyä, viimeistelyyn sitruunaa.


Sekoita frittitaikina ja anna turvota puolisen tuntia. Pese ja kuivaa kesäkurpitsankukat varovasti. Pyörittele kukat taikinassa. Lämmitä öljy kattilassa, kokeile öljyn sopivuutta laittamalla pieni pala frittitaikinaa paistumaan. jos taikinapala ruskistuu kauniista, niin öljy on sopivaa. Laita aina vain muutama kukka kerrallaan paistumaan ja anna niiden ruskistua kullankeltaiseksi. Nosta reikäkauhalla talouspaperilla päällystetyn lautasen päälle valumaan. Purista päälle hiema sitruunamehua ja nauti heti.






Puutarhasta tuli tomaattia salaattiin, yrttejä kaikkiin ruokiin, marjoja jälkkäriksi ja paljon kesäkurpitsaa.


Teimme kesäkurpitsaröstejä.

Kesäkurpitsaröstit

Iso 1/2 (tai pieni kokonainen) kesäkurpitsa,  1 kananmuna, suolaa ja pippuria, paistamiseen oliiviöljyä.

Raasta kesäkurpitsa, suolaa raaste ja valuta puolisen tuntia siivilän läpi. Puristele loppu neste pois ja sekoita raaste munaan ja maisteisiin, Tee pieniä litteitä kekoja massasta. Paista kullanruskeaksi kuumassa öljyssä.

Nauti oikean kreikkalaisen tzatsikin kanssa.






Misu oli keännyt mustikoitakin metsän puolelta. Syötiin iltapäiväkahvin kera perinteistä Misun mustikkapiirakkaa. (Sitä syötiin muuten myös aamukahvin kanssa. Nam).



Nii kaunista. Mutta vähän näkyi jo että luonto on valmistautumassa talveen. Ensi vuoteen puutarha!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti