perjantai 25. syyskuuta 2015

Rapujuhlat, outoja sieniä ja kukkakaalisalaattia


Vuosittaiset rapujuhlat pidettiin jälleen Misun mökillä, Hartolan sydämessä.

Loppukesän meininki oli vahvasti läsnä. Varsinkin kun nyt oli lämpimämpi kuin Juhannuksena samassa paikassa.





Siksi herneitä ja herukoita voui syödä samaan aikaan.





Oli juuri niin kaunista kuin näkyy.





Sanna oli käynyt sienessä Nikon kanssa. Sadosta ei oltu ihan varmoja, mutta syötäviä ne (kai) oli. Mukana oli ainakin polttiaishaperoita. Auts.




Me tehtiin sienistä bruchettoja. Ja varmuuden vuoksi lisäksi vähän tomaattibruchettoja. Helppoa; öljy, sienet/tomaattikuutiot, mausteet, tuoreet yrtit, valkosipuli, suola ja pippuri. Kaikki sekoitetaan yhteen. Leivät uuniin öljyllä siveltynä ja valmiisiin leipiin hierotaan vähän valkosipulia ja ladotaan täytettä päällwe. Parmesania lopuksi.





Keittiössä häärittiin muutenkin. Ravut sulamaan, unkarilais.kreikkalaista lihapataa tulille ja Safkaa-kirjan kukkakaalisalaatti tekoon. 




Toi salaatti. Oi. Jopa kukkakaalivihaajat söi. 




Sauna, uinti (en kyllä minä eikä rakas poikani, mutta muut) ja pihariehuntaa.





Sitten ravut, vaaleaa lager-olutta ja paahtoleipää. Ihan perus ja niin hyvää.  Paras ohje rapujen keittämiseen. (klik)

Pääruuaksi unkarilais-kreikkalainen lihapata, resepti muokattu TÄSTÄ lisäämällä 1 rkl paprikajauhetta kuullotusvaiheessa ja tomaattitahnaa 2 rkl haudutusvaiheessa.

Ja paljon laulua, ja lasienkohottelua. Skidien kanssa lastenlauluja, myöhemmin sitten osakunta-viisuja, niin paljon että kaikki paitsi Misu ja minä kyllästyivät niihin. 

Aliasta, jossa Misu ja Sanna voitti. Ylivoimaisesti. (Ne ovatkin harjoitelleet). Pojat olivat vikoja. 




Aamu valkenikin aika nopeasti.




Aamukahvit terassilla.




Maailman helpoin kesäkurpitsasalaatti: Öljyä, valkosipulia pienittynä, etikkaa, sitruunaa, suolaa ja pippuria, tuoretta basilikaa ja ruohosipulia. Ja tietysti kesäkurpitsaa omasta pihasta. Kaikki sekaisin ja syömään.




Unohdettiin syödä puolet ravuista. Joten lounas; rapujuhlat osa 2.




Vaikka osa vieraista lähti jo, oli meillä hauskaa lounaallakin.




Misu leipoi itsekerätyistä mustikoista kingiä juustokakkua. Kaikki meni.




Vaikka syötiin koko päivä, illalla saunan jälkeen vielä viimeiset grillimakkarat.




Pannukakkua ja Sannan itsetekemää hilloa. Ei ihme että hymyilyttää.

Rapujuhjat - ihmisen parasta aikaa. Hyvän jengin kanssa landella, kuten 2014 ja 2013.

2 kommenttia: