sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Vadelmaa ja vaahtokarkkeja kakussa

En pidä vaahtokarkeista, mutta olen huomannut että ne ovat erinomaisia leivonnan raaka-aineita. Vaahtokarkista saa ihanan pehmeää koostumusta ihan mihin leivonnaiseen vaan. Helposti.

Ja koska olen riman alta menevä ja suoraviivaisuutta rakastava, tämähän minulle sopii.

Olen käyttänyt suklaabrowniessa jo kauan vaahtokarkkeja kosteutta luomaan. Nyt löysin jostain jenkkilehdestä reseptin, jossa vaahtokarkkeja käytettään vadelmien kanssa.  Vähän reseptiä muuttamalla tästä tuli yksi kesäleivos-suosikeistani.



Vadelma&vaahtokarkkimoussekakku

Pohja:
2 dl sokeria,  100 g sulatettua voita, 2 kananmunaa, 31/2  dl jauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 2 tl vanijasokeria, 1 dl appelsiinimehua, 1 dl kermaa.

Vatkaa sokeri ja voi, lisää munat vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista, sekoita, lisää kerma. Sekoita. Lisää loput jauhot, ja mehu. Laita leivinpaperin päälle uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Vadelma&vaahtokarkkimousse
1 pss (noin 200g) pakastevadelmia, dl vettä, 4 rkl sokeria, noin 1 pss (150g) vaahtokarkkeja (jos isoja, niin leikkaa pieniksi saksilla), 4 dl kuohukermaa. Lisäksi koristeluun tuoreita vadelmia.

Laita pakastevadelmat, vesi ja sokeri kattilaan, kuumenna ja keitä pari minuuttia. Paseeraa liemi huolella siivilän läpi. Kuumenna liemi kiehumispisteeseen taas, nosta kattila syrjään ja lisää vaahtokarkit. Sekoittele, kunnes seos on tasaista. Vaahdota kerma ja sekoiota varovasti karkkimassan joukkoon. 

Levitä karkkiseos pohja päälle tasaiseksi ja anna jäähtyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia. Leikkaa kakku valmiiksia annospaloiksi ja koristele vadelmilla. 

Sitten vaan juhlimaan, niin kuin me tehtiin synttäreillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti