maanantai 12. tammikuuta 2015

Makeat ruissämpylät


Vahingossa tulee välillä hyviä yllätyksiä. Nämä sämpylät syntyivät niin, että melkein kaikki raaka-aineet piti korvata toisilla.

Mutta ei hätää, näin tuli tosi hyvää. Makeita ruissämpylöitä, jotka ovat tuntumaltaan ja maultaan kuin skonnsseja. Nämä saavuttivat suuren suosion perheen piirissä.

Tuurilla ne laivatkin seilaa. Nähtävästi. 






Makeat ruissämpylät

2,5 dl maitoa, 1 dl kookospalmusokeria, 1 kananmuna, hyppysellinen kardemummaa, 1 pss kuivahiivaa, 4 dl ruisjauhoja, noin 2 dl vehnäjauhoja, 80 gr voita, noin 1/2 dl rypsiöljyä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita maitoon kulhossa sokeri, kardemumma ja kanamuna. Sekoita jauhot keskenään ja kuivahiiva myös.  Alusta taikinaan. Lopuksi alusta suurin osa voista (jätä 1/2 dl) ja kaikki öljy.

Anna kohota tunnin verran lämpimässä, vedottomassa paikassa. (Minä laitan taikinan liinan alla kylmään uuniin).

Pyörittele sämpylät uunipellille, jätä vähän rakoa, niin että sämpylät paistuessaan tarttuvat toisiinsa kiinni. Voitele sämpylät lopulla voilla ja paista 200-asteessa noin 15 minuuttia.

Nauti heti lämpimänä voilla ja/tai hillolla. Toimii aamu- tai iltapalana. Ja päivälläkin.

Jauhoista kiitos Myllärin Luomu

2 kommenttia:

  1. Tein joskus samalla "oho, tätäkään ei ollut" -periaatteella pullaa ruissihtijauhoista. Tuli vähän näistä mieleen ja ne oli myös yllättävä suksee. Ps. Oli kiva tavata tänään :)

    VastaaPoista
  2. Oli tosi kiva nähdä ja kiitos kaikista vinkeistä!

    VastaaPoista