perjantai 5. joulukuuta 2014

Vaahterasiirappi&appelsiini&suklaakakku olutsuosituksineen - ehkä jouluksi?


Tein Itsenäisyyspäivän aatoksi jouluisemman version klassikko-suklaakakustani.(klik) On jotain viemistä Tytille ja Jyrille Pakilaan illalliselle.

Tässä on hauskaa toffeeisuutta vaahterasiirapin kautta, vähän raikkautta appelsiinin aromilla ja sekaan on heitetty vielä vähän joulumausteita.








Jouluinen vaahterasiirappi-, appelsiini- ja suklaakakku

150 g tummaa suklaata, 50 g maitosuklaata, 200 g voita, 4 kanamunaa, 2 dl kookospalmu/ruokosokeria, 1 dl Modo Vaahterasiirappia, hyppysellinen kanelia, 1 tl appelsiininkuorta, 1 tl vaniljasokeria (jos haluat kiinteämmän kakun, 2 rkl perunajauhoja).

Koristeeksi 50 valkoista suklaata, 50 maitosuklaata ja vähän murskattuja suolamanteleita.

Laita leivinpaperia irtopohjavuokaan niin että leivinpaperi tulee reilusti yli. Sulata suklaat ja voi vesihauteessa. Vaahdota sokeri, vaahterasiirappi ja kananmunat, lisää voisuklaaseos norona koko ajan sekoittaen (tässä vaiheessa myös perunajauho siivilöiden). Kaada vuokaan.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15-25 minuuttia, kunnes kakku on keskeltä ihan vähän tutiseva (tarkista välillä). Malta jäähdyttää kunnolla.(Kannattaa tehdä edellisenä päivänä, kakku kun tuntuu olevan parempaa jos sen antaa levätä yön yli. Kakku säilyy muuten useita päiviä kylmässä.)

Sulata koristelusuklaat erikseen ja vedä vapaalla kädellä viivoja viileän kakun päälle. Viimeistele ripottamalla suolamantelimurska päälle.

Minä vien kakun kanssa myös lempiportteriani, Sinebrychoff&Brooklyn Two Tree Porteria, jossa on myös vaahterasiirappia. Tämä olut on paahteinen, mutta myös hieman makea ja suutuntumaltaan jopa öljymäinen. Nam. Vinkkinä kerrottakoon, että voit tätä olutta lurauttaa puoli desiä myös itse kakkuun.

Vaahterasiirappi saatu Mixteciltä, kiitos siitä!

Muut kamat kaupasta.

2 kommenttia: