perjantai 10. lokakuuta 2014

Juuresta wokissa, viiniä lasissa

Yllätys onkin tässä. Lasissa on alkoholitonta viiniä.  Oho.

Ei huono vaihtoehto välillä. Holittoman Jacobs Creekin Unvined Rieslingin kanssa syötiin aasialaista pikaruokaa suomalaisilla raaka-aineilla.

Juurescurry, lisäksi nuudeleita, paahdettuja punajuurilastuja&cashewpähkinöitä ja tuoretta korianteria. Olkaa niin hyvät.




Pari porkkanaa, 1 palstenakka,  1 sipuli, 5-6 herkkusientä, 1 prk kookosmaitoa, 1 rkl panang-currytahnaa, loraus ketjap manis-kastiketta (makeaa soijakastiketta), 1 rkl kookospalmusokeria, suolaa ja pippuria. Kookosöljyä paistamiseen. 2 kpl punajuuria, nuudeleita, cashew-pähkinöitä ja tuoretta korianteria.

Viipaloi juurekset ohuiksi tikuiksi, samoin sipuli. Leikkaa ohuiksi tikuiksi myös punajuuret, pyörittele öljyssä ja laita uunivuoassa uuniin 200 astetta noin 15-25 minuuttia, kunnes rapeita. Wokkaa kookosöljyssä porkkanat, sitten lisää palsternakka, sipuli ja sitten sienet. Lisää currytahna, sokeri ja ketjap manis. Pyörittele hiukan ja lopuksi lisää kookosmaito ja anna hautua hetken. Mausta. Voit käyttää myös chiliä, meillä skidit ei pidä tulisesta. Joten ei chiliä.

Keitä nuudelit. Paahda kuivalla pannulla pähkinät. Tarjoa curry nuudeleiden kanssa, sirottele päälle punajuurilastuja ja påähkinöitä. Viimeistele korianterilla. 

Lasillinen raikasta, miedosti hapokasta alkoholitonta rieslingiä kylkeen. 

Kyllä kelpaa.

Ps. Lihaton lokakuu jatkuu....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti