torstai 19. kesäkuuta 2014

Jussin parhaat grillikastikkeet


Jussina grillataan. Eikö?

Me ainakin lähdetään Misun landelle (katso vaikka (klik) , niin kuin aina. Syödään, juodaan, hengataan. Pelataan Yatzia.




Kaksi duuniin aikoinaan tekemää kastiketta on siirtynyt myös Jussi-grilliimme: Olut&BBQ- ja aasialainen olutpesto.

Sopivat mille lihalle tahansa. Sehän tässä on parasta.


Aasialainen olutpesto:

1 puntti persiljaa, 1 puntti basilikaa, 3 cm pala tuoretta inkivääriä, 2 valkosipulinkynttä viipaleina, 4 rkl palmu- tai ruokosokeria, loraus vähän katkeraa olutta (meillä usein KOFFia) -olutta, loraus oliiviöljyä, kourallinen pähkinöitä, ½ appelsiinin kuori, ½ appelsiinin mehu, suolaa, pippuria

Sekoita tehosekoittimessa kaikki muut ainekset paitsi olut. Lisää olut ja tarkista maku.

Olut-BBQ-sås: 

1 sipuli silputtuna, 25 g voita, n. 1 dl tomaattipyrettä, 3 dl tummaa olutta (meillä usein Nikolai Tumma Lager), 1 dl fariinisokeria, 1 rkl sinappia, 1 dl punaviiniviinietikkaa, puolikkaan sitruunan mehu, 1 tl suolaa, mustapippuria myllystä, 0,5-1 chili paloiteltuna, 2 rkl worcestershirekastiketta

Kuullota sipuli ja tomaattipyre.  Lisää sitten loput ainekset pannulle, kiehauta.  Soseuta halutessasi seos, tarkista maku, mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
 
VINKKI: Voit käyttää kastikkeita marinoimaan lihaa ennen grillausta tai kastikkeena grillauksen jälkeen. Pestoa voi käyttää myös salaattiin.

 Onko vähän kivaa kun on Juhannus. 

Ps. Kuva duuniin otettu, by aina niin ihana Sami Repo.

2 kommenttia: