lauantai 15. maaliskuuta 2014

Olutta ja suklaata pyhimyksen kunniaksi


Aina on hyvä syy syödä suklaata ja juoda olutta. Tänä viikonloppuna se on irlantilainen Pyhän Patrikin päivä 17.3. , jota juhlitaan koko tämä viikonloppu.




Tässä parasta mitä oluesta ja suklaasta saa:

Guinness&suklaabrownie

200 g tummaa suklaata, 200 g voita, 4 kanamunaa, 3 dl ruokosokeria, 1 tl vaniljasokeria, loraus Guinness-olutta (portterikin käy, tai muut todella paahteinen olut), 2 rkl perunajauhoja.

Laita leivinpaperia irtopohjavuokaan niin että leivinpaperi tulee reilusti yli. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vaahdota sokerit ja kananmunat, lisää voi norona koko ajan sekoittaen, sitten loraus olutta ja perunajauhot siivilöiden. Kaada vuokaan. paista uunin kesiosassa 175 asteessa noin 15-25 minuuttia, kunnes kakku on keskeltä ihan vähän tutiseva (joutuu vähän kyttään). Malta jäähdyttää kunnolla. Kuorruta sulaneella suklaalla kun jäähtynyt. Ja viileää Guinnessiä viereen.  


Kaikki tykkää, niin jäbät kuin kissatkin. 




Ps. Pyhään Patrikiin liittyy paljon legendoja. Minusta paras on miten väitetään että hän hääti käärmeet Irlannista.  Lisää löytyy vaikka millä mitalla (klik).


2 kommenttia:

  1. Paljon on juhlittavaa, kun edellisenä päivänä 16. maaliskuuta täytyy ensin juhlia Suomen suojeluspýhimystä Pyhää Urhoa, joka karkotti jättiläisheinäsirkat suomalaisilta viinitarhoilta ;-)
    http://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/2014/03/st-urhos-day-pyhan-urhon-paiva-16.html

    VastaaPoista
  2. Oli hauska! Niin hauska että piti laittaa Faceen kanssa!

    VastaaPoista