tiistai 21. tammikuuta 2014

Oi. Pekonivoita ja ciapattaa


Sunnuntai-illan välipala. Täysjyvä-ciapattaa ja pekonivoita. Captain Lawrencen Kölsch.




Ciapatat

5 dl vehnäolutta tai vettä, 1 pkt tuorehiivaa, 1 rkl hunajaa, jauhoista puolet Myllärin Ciabatta Jauhoseosta, puolet Myllärin Luomu Täysjyvävehnäjauhoa, suolaa, noin 1 dl oliiviöljyä.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää hunaja ja anna liuota joukkoon. Vaivaa taikinaan vuoron perään molempia jauhoja, kunnes taikina on kiinteä.  Vaivaa joukkoon myös oliiviöljy lorauksittain, kunnes taikina irtoaa sormista.

Anna kohota lämpimässä noin tunnin ajan. Muotoile pitkänomaisia leipäsiä uunipellille, uunipaperin päälle. Esilämmitä uuni 250 asteeseen ja anna leipäsien kohota sillä aikaa liinan alla.



Pekonivoi

1/2 pkt hyvin rapeaksi paistettua, murustettua pekonia, noin 1 dl pehmeää voita, 1 rkl pieneksi raastettua parmesania, pippuria.

Sekoita kaikki ainekset keskenään.




Murra vielä lämpimät leivät kahtia ja tunge sisälle runsaasti pekonivoita. Anna olla hetken ja haukkaa. Olutta päälle.

Sunnuntai-ilta on tällä täydellinen. Olé!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti