sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Viikonlopun brunssiherkut


Mikään ei ole parempaa viikonloppuna kuin brunssi. Ja sitä meillä eilen oli. Tehtiin maidottomia tuplavanilja&mandariini-muffinsseja, iso munakas basilikalla, hedelmiä, mamalle iso kuppi teetä ja raikasta smoothieta.



Käytin ensimmäistä kertaa Alpron tuotteita, joiden kanssa meillä on Blogiringin kautta yhteistyö meneillään. Joten muffinsseihin tuli maidotonta, kasvispohjaista Alpron Pehmeän Täyteläistä Vaniljaa, jota voi käyttää jugurtin tavoin. Ja se kyllä toimi tässä.  Näitä reseptejä on ollut enemmänkin blogeissa, viime viikolla oli hauska avokadopirtelö Belle Baie-blogissa, katso vaikka TÄÄLTÄ.

Nyt tehtiin muffinsseja, joiden ei ollut tarkoitus olla megamakeita, vaan lähinnä aamiaisteen äärelle, ehkä lisähillon kera.

Maidottomat tuplavanilja&mandariinimuffinssit

2 kananmunaa, 1 dl sokeria, 1/2 dl palmusokeria, 3,5 dl jauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 2 dl Alpro Pehmeän Täyteläinen Vanilja, 2 dl mandariinimehua (noin 3-4 mandariinia puristettuna, meillä meni enemmän, kun lapset innsutuivat juomaan mandariinimehua....), 1 tl raastettua mandariinikuorta, 1/2 vaniljatangosta rapsutettua siementä, 1/2 dl kookosöljyä.



Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Purista mandariinimehu. Lisää puolet kuivista aineista, sekoita. Lisää Alpron Pehmeän Täyteläinen Vanilja, ja yllätys, sekoita taas.  Sitten loput kuivat aineet, mandariinimehu, sekoitus. Kookosöljy ja loppusekoitus.  Pieniin muffinssivuokiin ja uuniin noin 180 astetta ,noin 15-20 minuuttia.



Lopusta jugurtista tuli smoothieta brunssipöytään. Lasten makuun. 

3 dl Alpro Pehmeän Täyteläinen Vanilja, 1 pss pakastemansikoita suoraan pakkasesta (jos blenderi kestää). Sitten vaan surrur tehosekoittimeen. Tuloksena ihanan jugurttijäätelön typpistä, lusikoitavaa jäädykettä. Osa syötiin jo "alkuruokana".



Pöytä koreaksi.Andi kattoi. Ihan yksin. Kyllä siitä tytöstä vielä tarjoilija tulee. (vaikka niin tuli minustakin, vaikka kattaustaitoni olivat lapsena todella paljon puutteellisemmat).



Tuplavanilja&mandariini-muffinssit ja smoothie onnistui  jugustin sijaan Alpron Täyteläinen Vaniljalla. meillä ei periaatteessa tarvita maidottomia tuottieta, mutta minusta on aina niin hauskaa kokeilla kaikkea uutta ruuanlaitossa. Rakastan vaniljaa, joten olen tarkka varsinkin vaniljajugurttien oikeasta mausta ja makeuden tasosta. Tämä AlpronPehmeän Täyteläinen Vanilja passasi kyllä hyvin omaan vaniljajugurtti-kriteeriini. Hyvää oli. 

Ps. Vinkki; Söin lopun Alpron Pehmeän Täyteläinen Vaniljan iltapalaksi niin, että laitoin jämät kulhoon, kulhon pakkaseen hetkeksi. Illuusio jugurttijäätelöstä toimi.

Yhteistyössä Alpro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti