lauantai 12. toukokuuta 2012

Maa-maa-pähkinä, kaa-kaa-kastike!



Meillä on pieni jääkaappi ja paljon ruokaa. Välillä joutuu vähentämään tavaraa.

Mitä saadaan kaapissa lojuneesta maapähkinävoista, kuivuneesta sitruunasta, limestä ja persiljanjämästä?





Ihana maapähkinäkastike

1 dl maapähkinävoita, 1/2 dl swet chili-kastiketta, 1 rkl limemehua, 1 rkl sitruunamehua, kourallinen persiljaa, loraus lager-olutta, 1 tl palmu- tai ruokosokeria, suolaa.

Sekoita sauvasekoittimella muuta paitsi olut.Lisää olut ja suola, sekoita ja maista. Anna tekeytyä viileässä ja tarjoa kanan/kalan/vihannesten kanssa. Hyvää. Ja säilyykin pitkään kylmässä.

Nam.

3 kommenttia:

  1. Meidänkin jääkaapista löytyy maapähkinävoipurkki, sellainen makeuttamaton. Se on toiminut tähän asti akuuttiin makeanhimoon tai suoranaiseen nälkään. Eikä tartte ottaa kuin teelusikallisen verran, ihme kyllä se riittää. Maapähkinävoi on huippua!
    Nyt heräsi mielenkiinto, että pitäisiköhän itsekin kokeilla sitä ihan ruoanlaitossa..?

    VastaaPoista
  2. Vähän samantapaista maanpähkinäpohjaista kastiketta teen minäkin,mutta usein aasialaista nuudelisalaattia varten,nami!Olutta tosin en ole koskaan siihen laittanut.

    VastaaPoista
  3. Oluen hiilidioksidi vähän raikastaa kastiketta. meilläkin se maapähkinävoi on just sitä makeuttamatonta, siitä saa ihan parhaita juttuja possun ja kanan kanssa!

    VastaaPoista