sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Parasta kasvishakkelusta Espoossa ja kookosta muffinsseina Munkkisaaresta!


Espoossa kylässä. Ei kiirettä, hyvää ruokaa ja lasten melua.




Pekka teki kasvispiirasta, kanasalaattia ja "parasta kasvishakkelusta.




Ohje löytyi Kevyttä Hyvää&Tulista hyvää-keittokirjasta, jossa on hauskasti kahden eri tekijän kirjat samassa. Hakkelus oli tosijees, sopi sekä piiraan että salaatin kanssa. Njam.

Jälkkäriksi vastajauhetusta kahvista latet sekä tuliaisina Munkkisaaresta rustiikkisia kookos-mangomuffinsseja sitruuna-valkosuklaakuorrutuksella.



Näky ei ole kaunein, mutta maku ratkaisee. Maku oli hyvä.

Kookos-mangomuffinssit

5 dl jauhoja, 1 dl sokeria, 2 dl palmu-tai ruokosokeria, 1 tl vaniljasokeria, 1 tl ruokasoodaa, 1 tl leivinjauhetta, 2 prk vauvojen mangososetta, 2 kananmunaa, 1 dl kookosöljyä

Sekoita kuivat aineet. Lisää mangosose, sitten kanamuna ja lopuksi kookosöljy. Sekoita tasaiseksi. Jaa muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa noin 20-30 minuuttia.
Vink: toimii myös ilman kuorrutusta.

Sitruuna-valkosuklaakuorrutus

100 g valkosuklaata. 2 rkl voita, 3/4 dl Lemon Curd-tahnaa

Sulata suklaa ja voi yhdessä, anna jäähtyä. Lisää huoneenlämpöinen limetahna ja sekoita. (Minäpä lisäsin Lemon Curdin jääkaappikylmänä kuuman suklaan joukkoon. Rakeistui. Älkää siis tehkö, niin kuin minä tein, vaan niin kuin minä sanon...)

Ja siinä juteltiin ja hengattiin ja hups, ilta on melkein ohi. Oivoi.

Heihei Espoo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti