lauantai 10. joulukuuta 2011

Meillä on puolikas poro, osa 1. Porolihapullapasta ja sienikastike

Mika osti meille puolikkaan poron. Se "asuu" suurimmaksi osaksi isolla-Atilla.

Tytti tuli käymään. Sen kunniaksi poro sai paikan pöydässä. Poronlihapullat, sienikastike ja pastaa.



Porolihapullat
400 g poron jauhelihaa, 150 g sikanautajauhelihaa, 5 cm pätkä chorizoa, pari pientä viipaletta paahtoleipää, 1 kananmuna, suolaa ja pippuria

Paahda leivät, niin että muuttuvat kuiviksi, niin että pystyt murentamaan ne pieneksi. Lisää siihen kananmuna, sekoita ja annan leivän hetken turvota. Sekoita muut ainekset joukkoon ja tee siitä pieniä pullia. Paista noin 175 asteessa noin puoli tuntia, kunnes kypsiä.

Sienikastike
1 ptk (100g) luomusiitakkeita tai muita sieniä pienittyinä, 1 sipuli pilkottuna, 3 cm chorizoa todella pieneksi pienittynä, 2 dl kermaa (jos haluat paaaaljon kastiketta, tuplaa kerman määrä).

Kuullota sipuli, sienet ja chorizo öljyn ja voin sekoituksessa. Lisää kerma ja hauduta mieleiseksi.

Ja sitten vielä paketti pastaa ja rucolaa.

Mika teki kaiken.

SYÖMÄÄN Tytti, Tilda, Niilo, Andi, Atti ja minä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti