perjantai 23. joulukuuta 2011

Maustekakkua pieniin ja isoihin käsiin

Pari viikkoa sitten Tilda oli tulossa kylään ja piti keksi jotain uutta hyvää. Tilda nimittäin arvostaa todella kaikkia leivottuja herkkuja. Paineet olivat kovat.

Mutta kyllähän sitä jotain keksii, kun vähän miettiin. Tässä siis vähän lapsituunattu versio oman mamani perinteisestä maustekakusta.



Moderni maustekakku

2 dl kuivattuja karpaloita, 1 dl omenamehua (aikuiskakkuun omenasiideriä), 1 dl kermaa tai maitoa, 150 g voita sulana, 1 dl sokeria, 1 dl palmu- tai ruokosokeria, 3 kananmunaa, 4 dl jauhoja, 2 tl vaniljasokeria, 2 tl leivinjauhetta, ripaus kanelia, ripaus inkivääriä, (voi laittaa myös pähkinöitä, rusinoita, kuivia hedelmiä, rouhittua suklaata)

Koristeluun 100 g valkosuklaata, nonparelleja

Liota karpaloita omenamehussa yön yli. Purista kuivaksi, mutta säästä neste. Vatkaa voi ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää kuiva-aineseos ja kerma ja omenamehu voi-sokerivaahtoon. Sekoita karpalot mukaan. Kaada taikina joko voideltuun perinteiseen maustekakkuvuokaan tai suoraan uunivuokaan. Paista 175 asteessa, uunin alaosassa noin 40-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja kumoa. Leikkaa annospaloiksi.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Ota lapset mukaan ja dippailkaa yhdessä kakunpaloja sulassa suklaassa. Meillä Andi ja Tilda koristeli.

Sitten maistettiin. Tilda tykkäsi.


Vähän kynttilänvaloa kaupan päälle. Maailman paras tuoksukynttilä New Yorkista, The Whole Foodista.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti