sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Vieraita

Kaljaryhmää kylässä. Olut ja ruoka-illallinen.


3 ruokalajia:



Lohipastramia, limellä ja suolalla marinoitua avokadoa
Sorahi Ace - Saison




Pistaasipesto1kuorrutettua kanaa, sipulirisotto ja oregano-paahdetut kasvikset
Locan 2- Belgialaistyylinen tumma ale

Juustoja ja hedelmiä
Local 1 - Belgialaistyylinen vaalea ale



Maailman helpoin suklaakakku
Black Opps - Portteri

Minä ideoin, Mika teki. Nella auttoi. Hyvää tuli.

Ja reseptit:

Lohipastrami täältä.

Marinoidun avokadot

2 avokadoa. 1 lime, sormisuolaa
Paloittele kypsät avokadot. Purista joukkoon limenmehu. Sirottele suolaa.

Pistaasipestokuorrutettua kanaa, sipulirisotto ja oregano-paahdetut kasvikset

Pesto ja kana
4 kanan rintafilettä, 1 puntti persiljaa, 1 puntti basilikaa, 2 valkosipulinkynttä viipaleina
4 rkl palmu- tai ruokosokeria, loraus lager-olutta, loraus oliiviöljyä, kourallinen pistaasi-pähkinöitä (tai muita pähkinöitä), ½ appelsiinin mehu, suolaa, pippuria

Sekoita huhmareessa tai tehosekoittimessa kaikki muut ainekset paitsi olut. Lisää olut ja tarkista maku. Grillaa kanafileisiin pinta. Sivele pestoa kanafileiden päälle, laita uuniin ja kypsytä 180 asteessa noin 10-15 minuuttia. Voit käyttää lopun peston koristeeksi valmiiden fileiden päälle, tai tarjota sitä pöydässä erikseen.

Sipulirisotto

1 punasipuli kuutioituna, 1 dl parmesan-raastetta, noin 4 dl risottoriisiä, 2 dl saison- tai vehnäolutta- olutta
noin 7 dl kasvislientä, suolaa ja pippuria, 50 g voita, öljyä paistamiseen

Kuullota sipulit kattilassa öljyn ja voin seoksessa. Lisää riisi ja kuullota sitä, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Kaada hiljalleen vuorotellen olutta ja kasvislientä kattilaan, noin pari desiä kerrallaan. Anna riisin imeä neste, ennen kuin laitat seuraavan satsin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita valmiiseen risottoon vielä voita, parmesanraaste.

Kasvikset:

2 paprikaa (erivärisiä), paketti minitomaatteja, 1 purkki hyviä vihreitä oliiveja, oliiviöljyä , kuivattua oreganoa
Pilko kaikki ja laita uuniin 180 astetta. Anna paistua kypsäksi noin 30 minuutin ajan.
Maailman helpoin suklaakakku

100 g voita, 2 kananmunaa, 2 dl sokeria, 1 dl palmu- tai fariinisokeria, 2 1/2 vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta, 2 tl leivinjauhetta , 200 g tummaa suklaata (puolet kakkuun, puolet kuorrutteeseen)

Sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää voi ohuena norona. Sekoitas kuivat aineet keskenään. Lisää seos taikinaan käännellen hellästi. Laita seos leivinpaperilliseen irtopohjavuokaan. Paloittele 100 g suklaata pieniksi paloksi ja painele ne taikinaan. Paista 150-asteessa noin 30 minuutin ajan.

Tee kuorrutus sulattamalla 100 suklaata. Kaada sula suklaa jäähtyneen kakun päälle. PS: Kakku on tosi hyvää ilman kuorrutettakin.

Ihana ilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti