tiistai 24. toukokuuta 2011

Aamiainen on päivän tärkein ateria!

Ennen vanhaan aamiainen oli harvinaista herkkua. Yleensä duuninlähtöön valmisteluineen pimeässä huoneessa kului 10 minuuttia heräämisestä oven kolahdukseen.
 
Enään ei pysty. pitää saada aamiaista. Nopeasti, kun pikku-a.t roikkuu lahkeissa ja kotibarista pyörii unisena ympäriinsä.
 

Päivieni pelastus onkin luonnonjugurttia myslillä. Ja luomuhunajaa ja pähkinöitä. Nam. Jos on aikaa ja halua, mysli kannattaa tehdä itse:

Itse tehty mysli

5 dl isoja kaura- ja ohrahiutaleita
1 dl luomuvehnäleseitä
3 rkl palmusokeria
0,5 dl rouhittuja pähkinöitä tai manteleita
Kourallinen kurpitsansiemeniä
1 dl rusinoita
1 dl muita kuivattuja hedelmiä tai karpaloita
Hyppysellinen kardemummaa
Kanelitanko
Vaniljatanko
(0,5 dl kookoshiutaleita)
(1 dl luomu corn flakeseja)

Sekoita hiutaleet, leseet(halutessasi kookoshiutaleet),siemenet, pähkinät ja sokeri kulhoon. Kaada seos uunipellille(käytä leivinpaperia pellillä).. Paahda uunissa 200 asteessa muutaman minuutin ajan, aina välillä sekoittaen. Sekoita kuutioidut kuivatut hedelmät ja rusinat joukkoon. Sekoita halutessasi corn flakesit joulkkon. Säilytä tiiviisti purkissa. Laita purkkiin kaneli- ja vaniljatanko, niin saat mausteiden maun mysliin.

Kun laiskuus vaivaa, osta mysli valmina.

Luomumysliä Moko Marketista. Nam.



Ja Munkkisaaren baristan tekemän latte. Ja sitten "pusuja, heihei!"


Ps. Kaffecentralista saa muovisia matkakahvimukeja, joissa saa itse koota omanvärisensä. Mun on aika värikäs. Hyvä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti