sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Pakila - tuo aurinkoinen ruokaparatiisi!

Sunnuntairetki Pakilaan. Ihan parasta. Mittari näyttää auringossa...31 ASTETTA!
 Terdepiha. Syy, miksi harkitsen joka kevät omakotitaloasumista. Noin sekunnin verran.
 Ihanaa ruokaa. Ja paljon.
 Ei me tyhjin käsin menty. Jotain skideille:

Tara-muffarit

3½ dl jauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
2 kananmunaa
100 g margariinia sulatettuna
1 dl appelsiinituoremehua/
½ dl sitruunamehua

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

(ohje tuunattu Myllyn Paras-ohjeesta)

Ps. Tara teki näitä aina lastenjuhlissa. Siksipä nimi.


Ja jotain aikuisille:

Porter-vaahtokarkkibrownie

150 g tummaa suklaata
150 g voita
20 vaahtokarkia
3 kananmunaa
2 dl sokeria
loraus Sinebrychoff Porteria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa ja laita jäähtymään hetkeksi. Silppua vaahtokarkit saksilla pieniksi kuutioiksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa. Lisää jäähtynyt suklaa-voiseos ja vaahtokarkit munavaahtoon ja lorauta hiukan portteria joukkoon. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja vaniljasokeri.

Kaada seos laakeaan, leivinpaperilla peitettyyn vuokaan. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Jäähdytä brownie ja leikkaa neliöiksi. HUOM! Jos paistat  brownien pienissä paperivuoissa, 20 minuuttia uunissa riittää. Voit halutessasi kuorruttaa brownien portteri-suklaakuorrutteella.

Portteri-suklaakuorrute
1 pkt tomusokeria
50 g sulatettua voita
7 rkl Sinebrychoff Porteria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Sekoita ainesosat ja kuorruta jäähtynyt brownie. Jos lapsetikin syövät brownieta, kiehauta portteri ennen kuin teet kuorrutteen.



Kyllä kevät on kiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti