torstai 20. tammikuuta 2011

Andikinosaa - Focaccia!

 Usein mietitään mitä lapsen kanssa voi kotona tehdä kun ei aina jaksais leikkiä(huh) retki,- piilo,- tai uimakoululeikkejä. Helpointa on silloin leipoa. Tämä resepti on testattu supervilkkaan minin kanssa ja hyvää tuli. Lapsi tosin työsti omaa "fokkaansa" joku puoli stundaa, mutta kyllä sekin uuniin saatiin. Helppo ja maukas resepti:

Olut-focaccia

3 dl vehnäolutta tai vettä
1/2 paketti tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 dl parmesan-raastetta(tai jotain muuta juustoa, kaikki käy)
noin 7 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä

Päälle:

Periaatteessa mitä italialaistyyppistä antipastoa vain, oliivit, artisokat, pepperoni, chorizo, tomaatit, kaikki käy. Tässä on nyt:

Kourallinen kalamata-oliiveja
Kourallinen artisokkia öljyssä
Pari siivua parmankinkkua
Timjamia(rosmariini olisi ollut vielä kingimpää)
Balilaista sormisuolaa

Liota hiiva kädenlä,mpöiseen olueen. Lisää suola ja juustoraaste. Alusta taikinaan jauhot, ja lopuksi öljy.Anna levätä noin 15 minuuttia. Kauli pellille tai vuokaan leivinpaperin päälle. Napsauta uuni päälle ja anna kohota noin puoli tuntia. Pieni päälliset. Painele syviä koloja taikinaan. Levitä oliiviöljyä sudilla leivälle. Voi myös käyttää sitä öljyä, missä päällisen ainekset on lionneet. Painele koloihin vapaalla kädellä päällisiä.Ripottele päälle timjamia tai muuta yrttiä ja suola.Paista noin 210 asteessa noin 8-10 minuuttia. Sudi valmiin leivän päälle vielä hieman oliiviöljyä.

Nauti  iltapalaksi vaikka valkosipulikeitonjosta tuonnempana) kanssa. Hyvää. Ei jäänyt yhtää seuraavaksi päiväksi.
Ps. Pinta on kaunis kuin kukkaketo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti